Boek

NMM is een bloedstollende thriller die in 2015 verschijnt bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij. Het boek gaat over fotografe Madeline Finn die een serie moorden probeert op te lossen die ogenschijnlijk ongerelateerd zijn. Ze raakt zo geobsedeerd door haar zoektocht dat alles ervoor moet wijken, inclusief haar gezin en haar werk. En dan doet ze een verontrustende ontdekking.

NMM wordt geschreven door Marcel van Driel die zijn sporen verdiende als jeugdboekenauteur. Zijn grootste succes is de Superhelden.nltrilogie, waarvan in totaal al meer dan 20.000 exemplaren zijn verkocht. Hoewel het oorspronkelijk om 11+ boeken gaat, worden de Superhelden.nlboeken ook verslonden door middelbare scholieren en volwassenen. J/M magazine vergeleek de boeken met ‘The Hunger Games’. De eerste twee delen van Superhelden.nl verschijnen in 2015 in een Duitse vertaling.

NMM heette oorspronkelijk ‘Nachtmerrieman’ en is geïnspireerd door het gelijknamige nummer van Frédérique Spigt. Om een ononderbroken schrijftijd te realiseren, haalde van Driel in 2012 meer dan 17.000 euro op met een crowdfundingproject rond het boek.