Gezocht: verlaten, vervallen gebouw in Rotterdam

hellingly-hospital-demolishedVoor mijn nieuwe thriller ben ik op zoek naar een verlaten, vervallen gebouw in Rotterdam. Denk aan een oude fabriek, een pakhuis, een lege fabriekshal of iets dergelijks. Ik wil daar zelf foto’s maken ter inspiratie voor het eerste gedeelte van mijn boek.

Madeline Finn – de hoofdpersoon in ‘NMM’ – doet aan Urbex Photography voor haar beroep. Het idee heb ik van de Utrechtse fotografe Anna van Kooij die in het echt dergelijke foto’s maakt en er ook mee exposeert. (Al vermoed ik dat zij nog nooit een lijk gevonden heeft tijdens een van haar nachtelijke uitstapjes.)

Meestal maak ik gebruik van internet en Google Streetview om locaties te beschrijven in mijn boeken. Maar voor ‘NMM’ wil ik zoveel mogelijk plekken bezoeken om te zien en te ruiken en te voelen. Als het even kan, ga ik daar ook op locatie schrijven. En aangezien Madeline in Rotterdam woont en het boek zich daar ook afspeelt, zal ik de komende maanden veel naar 010 reizen.

Dermenino_-_inside_of_a_dilapidated_house_-_DSCF5716

De eerste plek die ik ga bezoeken heeft een cruciale rol in het verhaal: een oude, verlaten, vervallen locatie. Ken jij zo’n plek in Rotterdam? Weet jij iemand die zo’n plek kent? Dan hoor ik graag van je! (En als je je naam hier niet onder wilt zetten, of de locatie niet wilt verraden, gebruik dan het contactformulier op deze site).

Hartelijk dank, alvast!